Swiss Army Man i My Entire High School Sinking into the Sea triomfadores de la 4a edició de l’Americana

L’Americana Film Fest tanca la seva quarta edició amb un nou èxit de públic i amb la intenció de reafirmar-se com una cita imprescindible de l’oferta cultural de Barcelona. Entre les activitats paral·leles prèvies i el públic d’aquest cap de setmana als Cinemes Girona, el festival ha assolit una assistència de 6.128 persones, el que suposa un increment del 20% del públic respecte a l’edició anterior. El festival ha pogut penjar el cartell  d’entrades esgotades a 5 de les seves sessions durant aquests dies.
 
Un any més, Americana reafirma la importància de les pel·lícules dels autors nous i dels talents emergents en l’escena independent. En aquesta línea els premis per les millors pel·lícules d’aquesta edició han anat a para a dos òperes primes, ambdues plenes de creativitat que demostren la bona salut del cinema independent nord-americà actual.
 
La pel·lícula guanyadora del premi del públic amb una valoració de 4,41 (sobre 5) ha estat l’esbojarrada creació dels Daniels: Swiss Army Man, una reflexió sobre la soledat i l’amistat en clau surrealista que ha revolucionat els festivals per on ha passat prèviament: Sundance (Premi a la millor direcció), Sitges (Millor pel·lícula i actor), etc.

El públic aprova amb nota totes les pel·lícules d’aquesta edició, deixant en segon i tercer lloc, respectivament, el documental Life, Animated de Roger Ross Williams i el drama Christine d’Antonio Campos.
 

Swiss Army Man – 4,41
Life Animated – 4,40
Christine – 3,89
James White – 3,88
Closet Monster – 3,85
Author: The JT Leroy Story – 3,81
LoveTrue – 3,79
Kicks – 3,72
Creative Control – 3,64
My Entire High School Sinking into the Sea – 3,59
Donald Cried – 3,59
Wiener-Dog – 3,57
Joshy – 3,55
Kate Plays Christine – 3,40
Certain Women – 3,31
Goat – 3,27
The 4th – 3,25
Another Evil – 3,23

 
El premi del jurat jove de La Casa del Cine ha estat per My Entire High School Sinking into the Sea, la pel·lícula d’animació del novel·lista gràfic Dash Shaw. En paraules del propi jurat: “la proposta més innovadora tècnicament, i amb el seu missatge com a metàfora de l’enfonsament del sistema educatiu amb la negligència del poder”.

L’equip d’Americana posa la mirada en la seva cinquena edició agraint un cop més al públic, col·laboradors i sponsors el seu suport incondicional des del primer any. A per la cinquena!
#FESLINDIE