Jurats 2020

Per segon any consecutiu, el jurat de l’ACCEC serà l’encarregat d’atorgar el premi a la millor pel·lícula de la seccio Tops. El jurat de la crítica està format per:

Xavier Arnaiz
Llicenciat en Comunicació Audiovisual. Màster Universitari en Ficció en Cinema i Televisió. Col·labora com a redactor i assessor de programació al D’A Film Festival i en l’equip de comunicació de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació. Ha treballat com a cap de les seccions de cinema i sèries a butxaca, l’agenda cultural de Barcelona (2011-2017) i ha col·laborat com a periodista i crític al diari Ara, el Diari del Festival de Sitges, RAC1, Catalunya Ràdio, ScannerFM o la revista online A Viva Veu, de la qual va ser cofundador.

Llorenç Esteve
Escriptor cinematogràfic i professor al camp de l’animació digital. Llicenciat en Història Contemporània i Comunicació Audiovisual. Autor del llibre “Michael Powell & Emeric Pressburger” (Cátedra, 2002) i coautor entre d’altres de “La historia a través del cine: las dos guerras mundiales” (UPV, 2007), “Español de Cine” (Blume, 2009) o “Historia del cine británico” (T&B, 2013). Tanmateix, és professor de composició digital a ECIB (Escuela de Cine de Barcelona) i La Salle (Universitat Ramon Llull).

Albert Galera
Director de la divisió de cinema de Harpo Entertainment i crític de la revista Dirigido Por. També és cap de programació de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Tanmateix, és autor, coordinador i col·laborador de diversos llibres cinematogràfics, entre els quals destaquen “Anna Karina. La Princesa de la Nouvelle Vague”, “Jean-Pierre Melville. Sombras y silencios”, “El universo de Howard Hawks”, “Michael Haneke. La estética del dolor”, “De Palma Vs De Palma” i “La mirada surrealista”.

Per una altra banda, com cada any, la millor pel·lícula de la secció Next la decidirà el jurat jove de La Casa del Cine format per: Antonia Aldea, Jaime Lyon, Constanza Cortés, Esther Soler, Alberto Richart, Aïda Ferrer, Gerardo Salcedo, Anna Roig, Albert Espinosa, Fernando Cid, Ángel Arévalo, Eva García, Roy Ran Saho, Davide Galliani i Adrià Pérez.